Cappuccino z cantuccini

LODY MLECZNE

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

Jak powstałem?

Parzymy mnóstwo, czasem po kilkadziesiąt sztuk prawdziwego espresso. Część ciasteczek idzie do masy, do środka loda, część jako posypka.

Ciekawostki

Cantucci (zwane też cantuccini lub biscotti di Prato) – rodzaj włoskich ciasteczek (herbatników) pochodzących prawdopodobnie z Prato w Toskanii. W najprostszej wersji przyrządzane z jajek, mąki, cukru, grubo siekanych migdałów i proszku do pieczenia.

Wykaz składników:

Alergeny:

gluten, mleko, śmietana, orzechy

Sprawdź inne smaki:

Cytryna z miętą 🍃

Na bazie świeżo wyciskanego soku z cytryny, z dodatkiem skórki z cytryny, stąd ten smak głęboki, do tego prawdziwa mięta.

SORBETY

Pistacja

Po prostu prawdziwa, rewelacyjnie uprażona, dobrze zmielona pistacja z dodatkiem soli kłodawskiej

LODY MLECZNE

Cappuccino z cantuccini

Na bazie espresso, włoskich ciasteczek migdałowych cantuccinni.

LODY MLECZNE

Show more

Social media:

instagram

facebook

Kontakt do nas:

[email protected]

+48 666 096 156 Nie odbieramy? Napisz w jakiej sprawie dzwonisz na WhatsApp.